Essentiële informatiedocumenten (Eid)

De volgende informatiedocumenten (Eid’s) geven je belangrijke informatie over bepaalde beleggingsproducten. Het is geen marketing materiaal.

De wet vereist deze informatie om je te helpen de aard, het risico, de kosten en mogelijke winsten en verliezen van het product te begrijpen.

Tevens geeft ieder document je de mogelijkheid om het product te vergelijken met anderen producten.

· Forex CFD
· Index CFD
· Aandeel CFD
· ETD futures
· ETD long call optie
· ETD long put optie
· ETD short call optie
· ETD short put optie

Naast deze gestandaardiseerde documenten, vind je de Eid’s van individuele producten ook eenvoudig terug in het handelsplatform. Nadat je een product toevoegt aan het platform, heb je hier de keuze om te kiezen voor “Financial Instrument Info” gevolgd door “Details”:

Nu opent een venster met alle details betreffende het geselecteerde product. Hier kies je voor PRIIPS KID link. KID is Engels voor Eid:

Je wordt nu naar je Account Management gestuurd, waar je de link naar de betreffende pagina kunt selecteren:

Je bereikt nu de website van de betreffende beurs, waar je de Eid kunt openen:

Eid’s kunnen ook rechtstreeks vanuit het Accountmanagement geraadpleegd worden. Je doet dit door na inloggen in Account Management te kiezen voor “Support” gevolgd door PRIIPS KID:

Hier filter je eenvoudig op allerlei criteria, waarna je de gezochte Eid terugvindt:


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV