VOOR WELKE BELEGGERS IS TRADERSONLY GESCHIKT?

TradersOnly richt zich exclusief en onvoorwaardelijk op actieve beleggers. Zowel ons professioneel handelsplatform met bijhorende professionele modules en mogelijkheden, onze lage tarieven, als onze dienstverlening zijn specifiek afgestemd op de veeleisende actieve beleggers.

Wanneer u weinig transacties verricht en de beurs slechts zijdelings volgt, dan kunnen we helaas niets voor elkaar betekenen. Bent u een actieve belegger op zoek naar een professionele broker? Dan is TradersOnly uitermate geschikt voor u.

HOE SCHERP ZIJN DE TARIEVEN VAN TRADERSONLY?

TradersOnly streeft ernaar om u de scherpste tarieven van Nederland aan te bieden. Dit is mogelijk omdat het online brokerageproces volledig automatisch verloopt en u rechtstreeks toegang heeft tot de verschillende beurzen. Er zijn m.a.w. geen fysieke tussenpersonen of andere partijen nodig om uw order uit te voeren, alles gebeurt automatisch en rechtstreeks.

TradersOnly richt zich tot een kleinere groep van beleggers: de actieve beleggers. Hierdoor heeft TradersOnly geen grote organisatie nodig. Een klein team van gespecialiseerde medewerkers kunnen beter inspelen op de hogere eisen van actieve beleggers.

HOE OPEN IK EEN REKENING?

Het openen van een rekening verloopt vrij eenvoudig. U hoeft enkel de openingsdocumenten ingevuld en ondertekend naar ons toe te sturen. Zodra wij deze documenten in ons bezit hebben, doen wij het nodige om de rekening te openen. U ontvangt vervolgens van ons uw rekeningnummer, login, wachtwoord en de instructies voor uw eerste overschrijving. Zodra uw eerste storting is ontvangen, kunt u wereldwijd online handelen op 80 verschillende beurzen.

KAN IEDEREEN EEN REKENING OPENEN VIA TRADERSONLY?

Iedere particuliere belegger ouder dan 18 jaar kan een rekening openen via TradersOnly. Ook vennootschappen kunnen bij ons terecht. De minimumstorting voor het openen van een rekening bedraagt 5.000 euro.

WAT IS DE MINIMUMLEEFTIJD OM EEN REKENING TE OPENEN?

De minimumleeftijd om een rekening te openen bij TradersOnly is 18 jaar. U dient 21 jaar te zijn om te kunnen handelen in opties.

KAN IK BIJ TRADERSONLY EEN REKENING OPENEN OP NAAM VAN MIJN VENNOOTSCHAP?

U kunt via TradersOnly zonder problemen een rekening openen op naam van een rechtspersoon.

REKENT TRADERSONLY ABONNEMENTSKOSTEN, BEHEERSKOSTEN OF BEWAARLOON AAN?

Nee, TradersOnly rekent geen abonnementskosten, beheerskosten of bewaarloon aan.

HEB IK TOEGANG TOT REALTIME KOERS INFORMATIE?

Als particuliere belegger kunt u echter voor slechts € 2- per maand alle beschikbare koersen van aandelen, opties, futures en indexen uit Nederland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië ontvangen. Hierbij ziet u ook het diepteboek.

De realtime koersinfo voor Amerikaanse opties is gratis indien u voor meer dan € 20.- aan transactiecommissies per maand te doet (anders is dit $ 1.50 per maand).

U kiest zelf voor welke beurzen u realtime (streaming) koersen wil en u kan op elk moment voor bepaalde beurzen realtime koersen activeren of desactiveren. U betaalt voor realtime koersen van de beurzen die u heeft aangeduid.

TradersOnly heeft ervoor gekozen om u zelf te laten kiezen voor welke beurzen u realtime koersen wil en u enkel de kosten aan te rekenen voor deze beurzen. Dit is in tegenstelling tot andere financiële instellingen waar de kosten voor realtime koersen zitten verwerkt in de transactiekosten.

Ook als u bij een andere financiële instelling geen gebruik maakt van realtime koersdata van sommige beurzen, betaalt u toch voor deze realtime koersen via de hoge transactiekosten. Bij TradersOnly betaalt u voor al uw transacties lage tarieven en bepaalt u zelf voor welke beurzen u realtime koersdata wil.

KAN IK EFFECTEN LATEN OVERBOEKEN?

Ja dat is mogelijk. De praktijk leert ons echter dat het sneller gaat om uw effecten te verkopen bij uw huidige instelling en vervolgens de liquiditeiten over te schrijven. Bij het overboeken van effecten kan het wel eens gebeuren dat uw huidige financiële instelling de overboeking laat aanslepen waarbij termijnen van meerdere weken geen uitzondering zijn. Tijdens deze weken kunt u dan niet handelen in uw effecten wat mogelijks nadelig kan zijn.

IN WELKE EFFECTEN KAN IK HANDELEN?

Via het handelsplatform van TradersOnly kunt u handelen in aandelen, obligaties, opties, futures, ETF’s, warrants, turbo’s, speeders, sprinters en diverse valuta. Klik hier voor een overzicht van de landen met bijhorende effect-types waarin u via TradersOnly kunt handelen.

OP WELKE MARKTEN KAN IK HANDELEN?

Via TradersOnly heeft u toegang tot meer dan 100 markten verspreid over 22 landen. Hier kunt u een overzicht terugvinden van de verschillende markten.

HOE VEILIG IS MIJN EFFECTENPORTEFEUILLE?

Veiligheid is belangrijk bij online brokerage. Vertrouw daarom uw geld nooit toe aan een partij zonder de nodige vergunningen. Op die manier bent u er zeker van dat de bewaring van uw vermogen aan strenge regels is onderworpen. Bovendien geniet u bij een vergunde partij van de nodige veiligheidsgaranties. Daarnaast is het van belang dat u enkel zaken doet met betrouwbare partijen.

Voor online brokerage geldt net hetzelfde. Vertrouw daarom uw geld enkel toe aan brokers met een onberispelijke reputatie, een sterke risicocontrole en een stevige balans. Op die manier hoeft u niet wakker te liggen over de veiligheid van uw geld.

Veiligheid is een zeer belangrijk aandachtspunt bij TradersOnly. Daarom hebben we er een apart hoofdstuk over gemaakt. Dit kunt u hier terugvinden.

HEEFT TRADERSONLY EEN EIGEN SERVICEDESK?

U kunt steeds één van onze medewerkers bereiken van maandag tot vrijdag via telefoon, email, webchat of WhatsApp.

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8u tot 22u (op vrijdag telefonisch tot 17u30).

U vindt onze contactgegevens en openingsuren op de contactpagina.

HOE KRIJG IK TOEGANG TOT HET HANDELSPLATFORM?

Het handelsplatform van TradersOnly is toegankelijk op drie manieren:

1) Trader Workstation is ons meest geavanceerd platform met bijzonder uitgebreide mogelijkheden en tools. U installeert eerst TWS op uw computer. Na installatie klikt u op het Trader Workstation icoon en vervolgens logt u in met uw login en wachtwoord.

2) WebTrader is een simpeler alternatief voor de Trader Workstation en is toegankelijk via uw browser. De eenvoudige interface maakt het u makkelijk om beurskoersen te volgen, orders te plaatsen en uw portefeuille te raadplegen.

3) Daarnaast is het platform ook toegankelijk via mobiele applicaties (zoals Blackberry, iPad, iPhone, Android-toestellen, …)

HOE VEILIG IS HET HANDELSPLATFORM?

De toegang tot het handelsplatform is beveiligd via een Secure Socket Layer (SSL) beveiliging om een “secure transmission connection” tot stand te brengen. De SSL-beveiliging maakt gebruik van een 128-bit encryptie. Iedere cliënt heeft een unieke username en wachtwoord. Het handelsplatform bevat bovendien een extra beveiliging waardoor tegoeden enkel kunnen worden overgeschreven naar uw persoonlijke bankrekening.

Het handelsplatform voorziet tevens een elektronische solvabiliteitsbeveiliging. Deze automatische beveiliging vermijdt dat beleggers bij beleggingen in complexe financiële producten (zoals opties en futures) een financiële krater kunnen slaan in hun portefeuille. Deze beveiliging voorziet in een continue elektronische opvolging van de marginvereisten van alle cliëntenrekeningen.

Bij een rekening met onvoldoende provisie wordt meteen elektronisch ingegrepen om te voorzien in voldoende provisie. Dit gebeurt door de automatische verkoop van effecten. TradersOnly en Interactive Brokers staan geen enkele cliënt toe om op basis van de belofte om geld bij te storten, enkele uren of dagen te weinig provisie te hebben. Dit is de enige manier om te voorkomen dat cliënten met een slechte solvabiliteit een risico vormen voor de solvabiliteit van Interactive Brokers. Indien uw broker toelaat dat cliënten tot drie dagen tijd krijgen om hun rekening aan te zuiveren, vormt dit een groot risico voor de solvabiliteit van uw broker.

KAN IK HANDELEN VIA MIJN SMARTPHONE?

Geen enkel probleem. Klik hier voor meer informatie.

WAT IS SMART ROUTING?

Het handelsplatform van TradersOnly bevat een Smart Routing systeem. Zodra u een order ingeeft, zoekt het systeem voor u automatisch op welke beurs u de beste koers krijgt. De order wordt dan op deze beurs uitgevoerd. 

Hierdoor is een optimale uitvoering gegarandeerd en handelt u altijd tegen de beste koers. M.a.w. u betaalt respectievelijk steeds de laagste prijs en ontvangt steeds de hoogste prijs bij aankoop en verkoop. Dit is een niet te onderschatten voordeel.

Door systematisch voor Smart Routing te kiezen, kunt u heel wat geld besparen. Europese large caps noteren namelijk op meerdere beurzen. Denk niet alleen aan Euronext Amsterdam, Brussel of Parijs, maar ook aan Chi-X, Turquoise, Bats of Tradegate. Al deze beurzen zijn aangesloten op het Smart Routing systeem. In Amerika is het systeem zelfs aangesloten op meer dan 20 verschillende aandelenbeurzen en 9 optiebeurzen.

WIE IS INTERACTIVE BROKERS?

TradersOnly heeft een overeenkomst gesloten met Interactive Brokers (IB), een Amerikaanse broker die werd opgericht in 1977 door Thomas Peterffy, nu nog steeds de voorzitter van IB. Hij kocht toen een zetel op de American Stock Exchange en werd market maker in aandelenopties. De activiteit van market making (continu bied- en laatkoersen afficheren) groeide stelselmatig uit en in de jaren 80 ontwikkelde de groep zijn eigen tradingsoftware. Deze software werd continu verbeterd en aangepast aan de behoeften van de professionele traders van IB. Zo ontstond het geavanceerde handelsplatform van IB.

In de jaren 90 besloot het management van IB om het professionele handelsplatform eveneens aan te bieden aan particuliere beleggers en hun online brokerage aan te bieden. TradersOnly is een Europese partner van IB waarlangs Europese beleggers toegang kunnen krijgen tot het professionele handelsplatform.

Interactive Brokers valt onder toezicht van verschillende toezichthouders waaronder: New York Stock Exchange (NYSE), Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), Securities Investor Protection Corporation (SIPC), US Securities and Exchange Commission (SEC) en Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

WAAR WORDEN UW GELDEN EN FINANCIELE INSTRUMENTEN BEWAARD?

Uw geldsaldo staat op een gesegregeerde rekening bij onze partnerbroker, Interactive Brokers. Dergelijke rekeningen worden door brokers gebruikt om het geld van cliënten apart te houden van de eigen gelden van de broker. Gesegregeerde gelden vallen bijgevolg buiten de vennootschapsgelden van de broker. De gesegregeerde rekeningen bij Interactive Brokers staan onder streng toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Interactive Brokers spreidt de liquiditeiten van de gesegregeerde rekeningen enkel over bankrekeningen van zeer grote banken. Op 21-04-2016 waren dat Branch Banking and Trust Company, Bank of the West, Citibank, N.A., Fifth Third Bank, HSBC Bank USA, N.A., JPMorgan Chase Bank, N.A., KeyBank National Association, Standard Chartered Bank, SunTrust Bank, The Bank of Nova Scotia, US Bank, N.A. en Wells Fargo, N.A. Bij geen enkele bank staat meer dan 5% van de totale som van alle cliëntgelden.

Een deel van de gelden wordt belegd in veilige beleggingen zoals Amerikaanse schatkistcertificaten, obligaties met Amerikaanse overheidsgarantie (FDIC-backed corporate bonds) en in mindere mate in liquiditeitsfondsen met AAA-rating. IB belegt niet in CDO’s, Credit Default Swaps, andere subprime schulden, hefboomfondsen, OTC-contracten of exotische producten die afhangen van solvabiliteit van een tegenpartij.

Wanneer u effecten koopt, wordt u zowel juridisch als economisch eigenaar hiervan. Deze effecten worden na aankoop bewaard bij erkende bewaarders (zoals The Depository Trust Company, The Options Clearing Corporation, The CME Clearing House, Euroclear, LCH Clearnet).

U kan ten alle tijden uw liquiditeiten terug overschrijven van uw rekening bij Interactive Brokers naar uw eigen persoonlijke bankrekening. Het handelsplatform voorziet in een elektronische beveiliging dat liquiditeiten enkel kunnen worden overgeschreven naar uw persoonlijke bankrekening die u op voorhand heeft opgegeven.

KAN IK AANDELEN SHORTEN VIA TRADERSONLY?

Ja, het is mogelijk om aandelen te shorten. Uit veiligheidsoverwegingen is het aantal aandelen dat men kan shorten beperkt tot de meer liquide aandelen (ca. 10.000 in de VS, 100 in Nederland).

KAN IK OPLEIDINGEN VOLGEN BIJ TRADERSONLY?

TradersOnly geeft regelmatig opleidingen over het handelssysteem. Deze opleidingen zijn zowel offline als online (webinars). Neem contact op met de servicedesk of stuur een mail naar support@tradersonly.nl om een overzicht te bekomen van de komende opleidingsdata. Het merendeel van deze opleidingen zijn gratis.

HOE SCHRIJF IK GELD TERUG OVER NAAR MIJN PERSOONLIJKE REKENING?

Om geld terug naar uw bankrekening over te schrijven, dient u in te loggen in accountmanagement.
Let wel, u kunt één keer per maand kosteloos geld overschrijven naar uw bankrekening. Voor elke bijkomende overschrijving in die maand, wordt 8 dollar aangerekend.

WAT GEBEURT ER ALS IK EFFECTEN IN EEN ANDERE VALUTA AANKOOP?

Indien u bijv. voor 3.000 dollar Amerikaanse aandelen koopt, zal u voor 3.000 dollar negatief komen te staan. Uw rekening in euro blijft onveranderd. Op die manier loopt u geen enkel wisselrisico indien de dollar begint te dalen tegenover de euro. Wanneer u die Amerikaanse aandelen terug verkoopt, wordt die op uw dollarrekening gezet. U beslist daarna zelf of u de overblijvende dollars (bij winst op uw transactie) terug omzet in euro’s. U betaalt m.a.w. geen valutamarge bij het handelen in aandelen in vreemde valuta. Voor beleggers die regelmatig in andere valuta handelen kan dit voordeel behoorlijk oplopen.

Hou er wel rekening mee dat u debetrente betaalt op het bedrag dat u negatief staat na de aankoop van een aandeel in vreemde valuta. Het rentepercentage hangt af van de munt waarin u negatief staat, maar doorgaans is dit 2,5 à 3,0% op jaarbasis. Wie geen negatieve valuta wil, kan eerst euro’s omzetten naar de vreemde munt. De kostprijs hiervan vindt u terug bij de tarieven.

KAN IK VERSCHILLENDE SOORTEN ORDERS INLEGGEN (ZOALS STOPLOSS, STOP LIMIT)?

Via het handelssysteem is het mogelijk om meer dan 50 verschillende soorten orders in te leggen. Enkele voorbeelden van deze orders zijn Market-to-Limit, Stop, Stop-Limit, Trailing Stop, Market-on-Close, All-or-None, Iceberg,… Voor meer informatie over de verschillende soorten orders kunt u contact opnemen met de servicedesk.

KAN IK EFFECTEN KOPEN OP MARGIN?

Ja, indien u een margin rekening opent, kunt u effecten kopen op marge. Met een margin-rekening kunt u effecten kopen op marge, d.w.z. er wordt een bepaald bedrag geleend van Interactive Brokers en aan uw rekening toegevoegd. Met een Margin rekening (Reg T Margin) kunt u handelen in aandelen, aandelen shorten, opties kopen, futures en futureopties handelen, valuta’s wisselen en effecten of grondstoffen verhandelen die noteren in verschillende valuta’s. Het handelssysteem berekent real-time steeds hoeveel u op marge kunt kopen en volgt dit permanent op. Er zijn geen extra kosten verbonden aan een Margin rekening (REG T MARGIN).

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN CASH ACCOUNT EN EEN MARGIN ACCOUNT?

Een Cash rekening moet steeds over voldoende liquiditeiten beschikken om aandelen, opties of futures te kunnen kopen. Bij marktorders voor aandelen wordt een buffer van 5% gehanteerd om marktschommelingen te kunnen opvangen. Het shorten van aandelen is niet toegelaten bij een Cash rekening.

Let op ! De gelden van de verkoop van aandelen komen pas 3 werkdagen na de transactiedatum vrij. Dit kan uw bewegingsvrijheid om in aandelen te handelen sterk beperken.
Als u over een Margin rekening (hier genoemd : REG T MARGIN) beschikt, heeft u deze beperkingen niet ; de gelden zijn steeds onmiddellijk beschikbaar na een transactie. Met een margin-rekening kunt U effecten kopen op marge, dwz er wordt een bepaald bedrag geleend van Interactive Brokers en aan uw rekening toegevoegd. Met een Margin rekening (Reg T Margin) kunt U handelen in aandelen, aandelen shorten, opties kopen, futures en futureopties handelen, valuta’s wisselen, en effecten of grondstoffen verhandelen die noteren in verschillende valuta’s.

Het handelssysteem berekend real-time steeds hoeveel u op marge kan kopen en volgt dit permanent op. Er zijn geen extra kosten verbonden aan een Margin rekening (REG T MARGIN).

WAAR VIND IK MIJN REKENINGAFSCHRIFTEN IN HET ACCOUNT MANAGEMENT?

In de rechterbovenhoek van onze website ziet u een knop [INLOGGEN], vervolgens kiest u Account Management gevolgd door Naar Account Management. Hier klikt u op [Reports] en vervolgens op [Activity en Statements]. Hier kunt u uw eigen afschriften samenstellen en afdrukken.

Zo wordt bijvoorbeeld de waarde van de rekening, de posities en transacties in één overzicht weergegeven. U kunt dit dagelijks, maandelijks of voor een bepaalde periode opvragen.

KAN IK VOOR- EN NABEURS HANDELEN?

Ja, dit is mogelijk. U hoeft dus niet te wachten tot 15.30 uur om te handelen in Amerikaanse aandelen.

Grotere Amerikaanse aandelen kan u handelen vanaf 10.00 uur onze tijd. Ook na sluiting (om 22.00 uur) kan u nog handelen tot 02.00 uur. Grotere Europese aandelen kunnen verhandeld worden tussen 08.00 en 20.00 uur.

HOUDT TRADERSONLY BELGISCHE BEURSTAKS AF?

Sinds 01-01-2017 dient iedereen woonachtig in België beurstaks te betalen over verrichtte transacties. TradersOnly int deze beurstaks automatisch en zet deze voor je door naar de Belgische overheid. Op die manier nemen we dit volledig voor jou uit handen.

Over aandelen- en ETF-transacties betaal je 0,27% beurstaks. Over transacties in obligaties betaal je 0,09% beurstaks.

MOET IK ALS BELGISCHE BELEGGER MIJN REKENING AANGEVEN?

Belgisch belastingplichtigen dienen het bestaan van een buitenlandse rekening te vermelden in de aangifte in de personenbelasting en te melden bij het Centraal Aanspreekpunt (CAP) van de Nationale Bank van België.

Je bent niet de enige, zo'n 157.000 Belgen hebben aangegeven een buitenlandse rekening te bezitten.

WANNEER BETAAL IK ALS BELGISCHE BELEGGER DE EFFECTENTAKS?

De taks op effectenrekening geldt vanaf 1 januari 2018 voor natuurlijke personen uit België. Het tarief bedraagt 0,15% op de volledige waarde van alle effecten, die onderworpen zijn aan de taks op de effectenrekeningen.

Deze taks staat ook bekend als de aandelentaks of effectentaks.

Voor wie?

1) Inwoners van België die titularis zijn van binnen- of buitenlandse effectenrekeningen

2) De totale waarde van effecten die u bezit overschrijdt de waarde van 500.000 euro

Voor welke effecten?

1) Beursgenoteerde aandelen
2) Fondsen
3) Obligaties
4) Warrants

Houdt TradersOnly de effectentaks in?

Nee, u staat zelf in voor de aangifte van de effectentaks.


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV