U bent hier: Home > FAQ > Belgische beleggers

Veelgestelde vragen door Belgische beleggers

Houdt TradersOnly taks op de beursverrichtingen (beurstaks) in?

Sinds 01-01-2017 dient iedereen woonachtig in België taks op de beursverrichtingen te betalen over verrichtte transacties. Deze taks wordt ook de beurstaks genoemd.

TradersOnly int deze taks automatisch en zet deze voor je door naar de Belgische overheid. Op die manier nemen we dit volledig voor jou uit handen.

In 2018 bedraagt de beurstaks 0,35% voor aandelen/ETF’s/turbo’s en 0,12% voor obligaties. Er is tevens een kleine selectie aan ETF’s waarvoor de beurstaks wat lager ligt.

Moet ik als Belgische belegger mijn rekening aangeven?

Belgisch belastingplichtigen dienen het bestaan van een buitenlandse rekening te vermelden in de aangifte in de personenbelasting en te melden bij het Centraal Aanspreekpunt (CAP) van de Nationale Bank van België.

Je bent niet de enige, zo'n 157.000 Belgen hebben aangegeven een buitenlandse rekening te bezitten.

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer onze medewerkers of bekijk het overzicht met alle vragen

Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV