Hoe kan ik mijn bestedingsruimte controleren?

U doet dit door links bovenin het handelsplatform op de knop Rekening (1) te klikken.

to-facta-priverekening

Om uw bestedingsruimte te controleren, kunt u bij het derde kopje “Beschikbaar voor Handel” kijken. In onderstaande afbeelding zijn voldoende beschikbare middelen aanwezig.

Liquidatie(s) van posities

Als u gebruik maakt van margin is het uiterst belangrijk om in de gaten te houden hoeveel ruimte u nog op uw rekening heeft voordat het handelsplatform automatisch posities gaat sluiten. U dient drie zaken goed in de gaten te houden: Huidige Liquiditeit, SMA en Overnight Liquiditeit.

Indien de waarde van de Huidige Liquiditeit of SMA minder is dan 5 procent van de totale waarde van uw effectenrekening is zal deze regel geel oplichten.

Indien de waarde van de Huidige Liquiditeit of SMA negatief wordt en er dus een tekort op uw rekening ontstaat, zal deze regel rood oplichten. TradersOnly heeft vervolgens het recht (maar niet de plicht) om automatisch één of meerdere posities sluiten. Bij een negatieve Huidige Liquiditeit kan dit binnen 10 tot 30 minuten gebeuren. De SMA mag intraday negatief worden, mits deze om 21:45 CET maar weer positief is.

Wanneer u uw posities wilt meenemen naar de volgende handelsdag, zal het handelsplatform automatisch één of meerdere posities sluiten indien een kwartier voor het sluiten van de beurs de totale waarde van uw Overnight Liquiditeit negatief is.

Hieronder wordt uitgelegd wanneer het handelsplatform bij een tekort op uw rekening posities zal sluiten.

Huidige Liquiditeit

Het handelsplatform zal binnen 10 tot 30 minuten automatisch één of meerdere posities sluiten wanneer de totale waarde van uw Huidige Liquiditeit negatief wordt en er dus een tekort op uw rekening ontstaat.

SMA

Indien de totale waarde van de SMA om 21:45 uur CET negatief is, zal het handelsplatform automatisch rond 21:50 uur CET één of meerdere posities sluiten mits u posities heeft waarvan de beurs op dat moment geopend is.

Voorbeeld 1: Indien de totale waarde van uw SMA om 21:45 uur CET negatief is en u heeft Europese futureposities of posities in Amerikaanse aandelen, opties of futures, dan zal het handelsplatform rond 20:50 uur CET automatisch één of meerdere posities sluiten.

Voorbeeld 2: Indien de totale waarde van uw SMA om 21:45 uur CET negatief is en u heeft alleen Europese aandelen- of optieposities, dan zal het handelsplatform de volgende handelsdag rond 9:10 uur CET automatisch één of meerdere posities sluiten. Dit gebeurt op de volgende handelsdag omdat de Europese aandelen- en optiebeurzen om 21:45 uur CET gesloten zijn.

Overnight Liquiditeit

Wanneer u uw positie wilt meenemen naar de volgende handelsdag zal het handelsplatform binnen 15 minuten automatisch één of meerdere posities sluiten indien een kwartier voor het sluiten van de beurs de totale waarde van uw Overnight Liquiditeit negatief is.

LET OP: Houdt uw rekeningoverzicht goed in de gaten. Wanneer u een gele of rode regel in uw rekeningoverzicht ziet, is uw bestedingsruimte gering of zelfs tekort. Controleer in dit geval uw posities en onderneem actie.


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV