U bent hier: Home > FAQ > Handelen

Veelgestelde vragen over het handelen

Tip: een uitgebreide handleiding over het TradersOnly-platform vind je in onze startersgids (PDF).

Rekent TradersOnly abonnementskosten, beheerskosten of bewaarloon aan?

Nee, TradersOnly rekent geen abonnementskosten, beheerskosten of bewaarloon aan.

Heb ik toegang tot realtime koers informatie?

Als particuliere belegger kunt u echter voor slechts € 2 per maand alle beschikbare koersen van aandelen, opties, futures en indexen uit Nederland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië ontvangen. Hierbij ziet u ook het diepteboek.

De realtime koersinfo voor Amerikaanse opties is gratis indien u voor meer dan € 20.- aan transactiecommissies per maand te doet (anders is dit $ 1.50 per maand).

U kiest zelf voor welke beurzen u realtime (streaming) koersen wil en u kan op elk moment voor bepaalde beurzen realtime koersen activeren of desactiveren. U betaalt voor realtime koersen van de beurzen die u heeft aangeduid.

TradersOnly heeft ervoor gekozen om u zelf te laten kiezen voor welke beurzen u realtime koersen wil en u enkel de kosten aan te rekenen voor deze beurzen. Dit is in tegenstelling tot andere financiële instellingen waar de kosten voor realtime koersen zitten verwerkt in de transactiekosten.

Ook als u bij een andere financiële instelling geen gebruik maakt van realtime koersdata van sommige beurzen, betaalt u toch voor deze realtime koersen via de hoge transactiekosten. Bij TradersOnly betaalt u voor al uw transacties lage tarieven en bepaalt u zelf voor welke beurzen u realtime koersdata wil.

In welke effecten kan ik handelen?

Via het handelsplatform van TradersOnly kunt u handelen in aandelen, obligaties, opties, futures, ETF’s, warrants, turbo’s, speeders, sprinters en diverse valuta. Klik hier voor een overzicht van de landen met bijhorende effect-types waarin u via TradersOnly kunt handelen.

Op welke markten kan ik handelen?

Via TradersOnly heeft u toegang tot meer dan 100 markten verspreid over 22 landen. Hier kunt u een overzicht terugvinden van de verschillende markten.

Wat is smart routing?

Het handelsplatform van TradersOnly bevat een Smart Routing systeem. Zodra u een order ingeeft, zoekt het systeem voor u automatisch op welke beurs u de beste koers krijgt. De order wordt dan op deze beurs uitgevoerd.

Hierdoor is een optimale uitvoering gegarandeerd en handelt u altijd tegen de beste koers. M.a.w. u betaalt respectievelijk steeds de laagste prijs en ontvangt steeds de hoogste prijs bij aankoop en verkoop. Dit is een niet te onderschatten voordeel.

Door systematisch voor Smart Routing te kiezen, kunt u heel wat geld besparen. Europese large caps noteren namelijk op meerdere beurzen. Denk niet alleen aan Euronext Amsterdam, Brussel of Parijs, maar ook aan Chi-X, Turquoise, Bats of Tradegate. Al deze beurzen zijn aangesloten op het Smart Routing systeem. In Amerika is het systeem zelfs aangesloten op meer dan 20 verschillende aandelenbeurzen en 9 optiebeurzen.

Kan ik aandelen shorten via TradersOnly?

Ja, het is mogelijk om aandelen te shorten. Uit veiligheidsoverwegingen is het aantal aandelen dat men kan shorten beperkt tot de meer liquide aandelen (ca. 10.000 in de VS, 100 in Nederland).

Kan ik opleidingen volgen via TradersOnly?

TradersOnly geeft regelmatig opleidingen over het handelssysteem. Deze opleidingen zijn zowel offline als online (webinars). Neem contact op met de servicedesk of stuur een mail naar support@tradersonly.nl om een overzicht te bekomen van de komende opleidingsdata. 

Hoe schrijf ik geld over naar mijn persoonlijke rekening?

Om geld terug naar uw bankrekening over te schrijven, dient u in te loggen in accountmanagement.
Let wel, u kunt één keer per maand kosteloos geld overschrijven naar uw bankrekening. Voor elke bijkomende overschrijving in die maand, wordt 8 dollar aangerekend.

KAN IK VERSCHILLENDE SOORTEN ORDERS INLEGGEN (ZOALS STOPLOSS, STOP LIMIT)?

Via het handelssysteem is het mogelijk om meer dan 50 verschillende soorten orders in te leggen. Enkele voorbeelden van deze orders zijn Market-to-Limit, Stop, Stop-Limit, Trailing Stop, Market-on-Close, All-or-None, Iceberg,… Voor meer informatie over de verschillende soorten orders kunt u contact opnemen met de servicedesk.

Kan ik voor- en nabeurs handelen?

Ja, dit is mogelijk. U hoeft dus niet te wachten tot 15.30 uur om te handelen in Amerikaanse aandelen.

Grotere Amerikaanse aandelen kan u handelen vanaf 10.00 uur onze tijd. Ook na sluiting (om 22.00 uur) kan u nog handelen tot 02.00 uur.

Grotere Europese aandelen kunnen verhandeld worden tussen 08.00 en 20.00 uur.

Wat is de Pattern Day Trader regel (PDT)?

Wanneer je over een effectenrekening beschikt met een waarde van minder dan 25.000 USD, dan kun je slechts 3 daytrades uitvoeren in aandelen, aandelenopties en afgeleide producten zoals turbo's over een periode van 5 werkdagen. Een daytrade is een positie die je op dezelfde dag opent en sluit. Men noemt dit de Pattern Day Trader regel (PDT).

Een margin account wordt aangeduid als PDT wanneer deze vier daytrades verricht in een periode van vijf werkdagen (een PDT "trigger") en blijft als zodanig aangemerkt tot een 90 daagse periode is verstreken zonder dat er een nieuwe "trigger" is geweest.

Let op: een rekening die is aangeduid als PDT kan blijven (dag)handelen zo lang het eigen vermogen groter is dan USD 25.000 of het equivalent daarvan.

Zodra het eigen vermogen onder deze drempel komt, wordt de rekening geblokkeerd voor het openen van nieuwe posities tot aan één van de volgende voorwaarden is voldaan:

1. Je verhoogt je account vermogen tot ten minste USD 25.000

2. Een periode van 90 dagen is verstreken sinds jouw account de laatste PDT trigger genereerde

3. Je vraagt een reset aan. Let op dat een account slechts eenmaal binnen een periode van 180 dagen in aanmerking komt voor een reset.

Het sluiten van posities blijft gewoon mogelijk.

Kan ik telefonisch orders doorgeven aan TradersOnly?

Wegens strengere wet- en regelgeving is TradersOnly genoodzaakt om hiermee te stoppen. Per 1 december 2020 wordt deze service beëindigd en is TradersOnly niet meer in staat om telefonische orders te verwerken.

Lees hier meer.

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer onze medewerkers of bekijk het overzicht met alle vragen

Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV