U bent hier: Home > FAQ > Margin

Veelgestelde vragen over margin

Kan ik effecten kopen op margin?

Ja, indien u een margin rekening opent, kunt u effecten kopen op marge. Met een margin-rekening kunt u effecten kopen op marge, d.w.z. er wordt een bepaald bedrag geleend van Interactive Brokers en aan uw rekening toegevoegd.

Met een Margin rekening (Reg T Margin) kunt u handelen in aandelen, aandelen shorten, opties kopen, futures en futureopties handelen, valuta’s wisselen en effecten of grondstoffen verhandelen die noteren in verschillende valuta’s.

Het handelssysteem berekent real-time steeds hoeveel u op marge kunt kopen en volgt dit permanent op. Er zijn geen extra kosten verbonden aan een Margin rekening (REG T MARGIN).

Wat is het verschil tussen een cash account en een margin account?

Een Cash rekening moet steeds over voldoende liquiditeiten beschikken om aandelen, opties of futures te kunnen kopen. Bij marktorders voor aandelen wordt een buffer van 5% gehanteerd om marktschommelingen te kunnen opvangen. Het shorten van aandelen is niet toegelaten bij een Cash rekening.

Let op! De gelden van de verkoop van aandelen komen pas 3 werkdagen na de transactiedatum vrij. Dit kan uw bewegingsvrijheid om in aandelen te handelen sterk beperken.


Als u over een Margin rekening (hier genoemd: REG T MARGIN) beschikt, heeft u deze beperkingen niet; de gelden zijn steeds onmiddellijk beschikbaar na een transactie. Met een margin-rekening kunt u effecten kopen op marge, dwz er wordt een bepaald bedrag geleend van Interactive Brokers en aan uw rekening toegevoegd.

Met een Margin rekening (Reg T Margin) kunt u handelen in aandelen, aandelen shorten, opties kopen, futures en futureopties handelen, valuta’s wisselen, en effecten of grondstoffen verhandelen die noteren in verschillende valuta’s.

Het handelssysteem berekend real-time steeds hoeveel u op marge kan kopen en volgt dit permanent op. Er zijn geen extra kosten verbonden aan een Margin rekening (REG T MARGIN).

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer onze medewerkers of bekijk het overzicht met alle vragen

Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.


Ⓒ TradersOnly BV