U bent hier: Home > FAQ > Over TradersOnly

Veelgestelde vragen over TradersOnly

Hoe veilig is mijn effectenportefeuille?

Veiligheid is belangrijk bij online brokerage. Vertrouw daarom uw geld nooit toe aan een partij zonder de nodige vergunningen. Op die manier bent u er zeker van dat de bewaring van uw vermogen aan strenge regels is onderworpen. Bovendien geniet u bij een vergunde partij van de nodige veiligheidsgaranties. Daarnaast is het van belang dat u enkel zaken doet met betrouwbare partijen.

Voor online brokerage geldt net hetzelfde. Vertrouw daarom uw geld enkel toe aan brokers met een onberispelijke reputatie, een sterke risicocontrole en een stevige balans. Op die manier hoeft u niet wakker te liggen over de veiligheid van uw geld.

Veiligheid is een zeer belangrijk aandachtspunt bij TradersOnly. Daarom hebben we er een apart hoofdstuk over gemaakt. Dit kunt u hier terugvinden.

Heeft TradersOnly een eigen servicedesk?

TradersOnly heeft een eigen servicedesk in Weert.

U kunt steeds één van onze medewerkers bereiken van maandag tot vrijdag via telefoon, email of webchat.

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9u tot 17u30 via telefoon.

Daarnaast zijn we tot 22u bereikbaar via email en webchat.

U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.

Tradersonly is al 6 jaar op rij door VergelijkBrokers.nl / BrokerTarieven uitgeroepen tot beste servicedesk van de Benelux. Dat klanten bij ons niet zomaar nummers zijn, mag wel duidelijk zijn.

Hoe veilig is het handelsplatform?

De toegang tot het handelsplatform is beveiligd via een Secure Socket Layer (SSL) beveiliging om een “secure transmission connection” tot stand te brengen. De SSL-beveiliging maakt gebruik van een 128-bit encryptie. Iedere cliënt heeft een unieke username en wachtwoord. Het handelsplatform bevat bovendien een extra beveiliging waardoor tegoeden enkel kunnen worden overgeschreven naar uw persoonlijke bankrekening.

Het handelsplatform voorziet tevens een elektronische solvabiliteitsbeveiliging. Deze automatische beveiliging vermijdt dat beleggers bij beleggingen in complexe financiële producten (zoals opties en futures) een financiële krater kunnen slaan in hun portefeuille. Deze beveiliging voorziet in een continue elektronische opvolging van de marginvereisten van alle cliëntenrekeningen.

Bij een rekening met onvoldoende provisie wordt meteen elektronisch ingegrepen om te voorzien in voldoende provisie. Dit gebeurt door de automatische verkoop van effecten. TradersOnly en Interactive Brokers staan geen enkele cliënt toe om op basis van de belofte om geld bij te storten, enkele uren of dagen te weinig provisie te hebben. Dit is de enige manier om te voorkomen dat cliënten met een slechte solvabiliteit een risico vormen voor de solvabiliteit van Interactive Brokers. Indien uw broker toelaat dat cliënten tot drie dagen tijd krijgen om hun rekening aan te zuiveren, vormt dit een groot risico voor de solvabiliteit van uw broker.

Wie is Interactive brokers?

TradersOnly heeft een overeenkomst gesloten met Interactive Brokers (IB), een Amerikaanse broker die werd opgericht in 1977 door Thomas Peterffy, nu nog steeds de voorzitter van IB. Hij kocht toen een zetel op de American Stock Exchange en werd market maker in aandelenopties.

De activiteit van market making (continu bied- en laatkoersen afficheren) groeide stelselmatig uit en in de jaren 80 ontwikkelde de groep zijn eigen tradingsoftware. Deze software werd continu verbeterd en aangepast aan de behoeften van de professionele traders van IB. Zo ontstond het geavanceerde handelsplatform van IB.

In de jaren 90 besloot het management van IB om het professionele handelsplatform eveneens aan te bieden aan particuliere beleggers en hun online brokerage aan te bieden. TradersOnly is een Europese partner van IB waarlangs Europese beleggers toegang kunnen krijgen tot het professionele handelsplatform.

Interactive Brokers valt onder toezicht van verschillende toezichthouders waaronder: New York Stock Exchange (NYSE), Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), Securities Investor Protection Corporation (SIPC), US Securities and Exchange Commission (SEC) en Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Waar worden uw gelden en financiële instrumenten bewaard?

Uw geldsaldo staat op een gesegregeerde rekening bij onze partnerbroker, Interactive Brokers. Dergelijke rekeningen worden door brokers gebruikt om het geld van cliënten apart te houden van de eigen gelden van de broker. Gesegregeerde gelden vallen bijgevolg buiten de vennootschapsgelden van de broker. De gesegregeerde rekeningen bij Interactive Brokers staan onder streng toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Interactive Brokers spreidt de liquiditeiten van de gesegregeerde rekeningen enkel over bankrekeningen van zeer grote banken. Op 01-03-2020 waren dat Branch Banking and Trust Company, Bank of the West, BMO Harris Bank, Citizens Bank, KeyBank National Association, Standard Chartered Bank, SunTrust Bank, The Bank of Nova Scotia en US Bank. Bij geen enkele bank staat meer dan 5% van de totale som van alle cliëntgelden.

Een deel van de gelden wordt belegd in veilige beleggingen zoals Amerikaanse schatkistcertificaten, obligaties met Amerikaanse overheidsgarantie (FDIC-backed corporate bonds) en in mindere mate in liquiditeitsfondsen met AAA-rating. IB belegt niet in CDO’s, Credit Default Swaps, andere subprime schulden, hefboomfondsen, OTC-contracten of exotische producten die afhangen van solvabiliteit van een tegenpartij.

Wanneer u effecten koopt, wordt u zowel juridisch als economisch eigenaar hiervan. Deze effecten worden na aankoop bewaard bij erkende bewaarders (zoals The Depository Trust Company, The Options Clearing Corporation, The CME Clearing House, Euroclear, LCH Clearnet).

U kan ten alle tijden uw liquiditeiten terug overschrijven van uw rekening bij Interactive Brokers naar uw eigen persoonlijke bankrekening. Het handelsplatform voorziet in een elektronische beveiliging dat liquiditeiten enkel kunnen worden overgeschreven naar uw persoonlijke bankrekening die u op voorhand heeft opgegeven.

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer onze medewerkers of bekijk het overzicht met alle vragen

Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV