U bent hier: Home > FAQ > Valuta

Veelgestelde vragen over valuta

Wat gebeurt er als ik effecten in een andere valuta aankoop?

Indien u bijv. voor 3.000 dollar Amerikaanse aandelen koopt, zal u voor 3.000 dollar negatief komen te staan. Uw rekening in euro blijft onveranderd.

Op die manier loopt u geen enkel wisselrisico indien de dollar begint te dalen tegenover de euro.

Wanneer u die Amerikaanse aandelen terug verkoopt, wordt die op uw dollarrekening gezet. U beslist daarna zelf of u de overblijvende dollars (bij winst op uw transactie) terug omzet in euro’s.

U betaalt m.a.w. geen valutamarge bij het handelen in aandelen in vreemde valuta. Voor beleggers die regelmatig in andere valuta handelen kan dit voordeel behoorlijk oplopen.

Hou er wel rekening mee dat u debetrente betaalt op het bedrag dat u negatief staat na de aankoop van een aandeel in vreemde valuta. Het rentepercentage hangt af van de munt waarin u negatief staat, maar doorgaans is dit 5 à 5,5% op jaarbasis.

Wie geen negatieve valuta wil, kan eerst euro’s omzetten naar de vreemde munt. De kostprijs hiervan vindt u terug bij de tarieven.

Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer onze medewerkers of bekijk het overzicht met alle vragen

Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV