Valuta omwisselen

Onderstaande klant heeft enkel euro’s in portefeuille. Hij verwacht echter dat de USD sterker zal worden ten opzichte van de euro en wenst zijn euro’s om te wisselen naar dollars.

Om dit te realiseren, gaat de klant allereerst naar zijn valutahandelscentrum door te klikken op de knop “FX Trader” bovenaan in zijn scherm:

Hier ga je op zoek naar het valutapaar EUR.USD:

Door in het linkervakje te klikken kunnen we euro’s verkopen waarmee we USD aankopen. Door in het rechtervakje te klikken, kopen we juist euro’s middel de verkoop van USD. We klikken daarom in het linkervakje.

Nu maakt de klant een order aan om zijn volledige positie in Euro om te zetten naar USD. Let op! Staat er achter outstanding quantity een K, dan betekent dit duizendtallen. Voorbeeld: 4146K zou betekenen dat we 4146000 euro om zouden zetten naar USD

Na het klikken op Transactie, stuur je het order naar de beurs

Aangezien ik koos voor een MKT order (Market/Bestens) wordt mijn order direct uitgevoerd. Wanneer ik mijn portefeuille raadpleeg, is te zien dat mijn euro’s werden omgezet naar USD:TradersAcademy is een beveiligde website, speciaal gebouwd voor klanten van TradersOnly.

Meld je aan en krijg toegang tot wekelijkse video-updates van Maarten Verheyen. Of volg een live online training met Piet Vannoppen.


ODR-Regeling
De Europese Commissie biedt op een online-platform de mogelijkheid tot een buitengerechtelijke geschillenbeslechting tussen ondernemers en consumenten (ODR: Online Dispute Resolution). Dit portaal bereikt u via deze link. In Nederland is in de financiële sector het KiFID de buitengerechtelijke geschilleninstantie. Het KiFID is aangemeld bij het ODR-platform. TradersOnly is aangesloten bij het KiFID onder het aansluitnummer 400.000107.

Ons e-mailadres is: support@tradersonly.nl

Ⓒ TradersOnly BV